Werken in de sport

|Interviewreeks| Serge: “Ik zie veel kansen voor mensen met een passie voor sport”

Je droomt van een job in de sport. Maar het is niet eenvoudig om die job te vinden. In een reeks van interviews praat SPORT.Blog daarom met mensen die werken in de sport. Samen met Sportcareers vragen we naar hun #SportStory. Serge Cornelus is freelance communicatieprofessional en docent. ‘ Soms zeg ik nu nog: ik weet niet wat ik later wil worden. ’

Deze reeks is een samenwerking met Sportcareers.
Het volledige interview lees je hier.

Interview nummer drie was een heel leuke. Ik zat eigenlijk tegenover iemand waar ik mezelf op enkele vlakken in kon herkennen.

Serge is een freelance communicatieprofessional en docent. Hij barst van de interesses en laat zich er door leiden. Maar evengoed kan hij niet kiezen. Zijn mooiste quote vermeld ik in de intro: ‘Soms zeg ik nu nog: ik weet niet wat ik later wil worden‘.

Dit zei hij op het einde van ons gesprek. Mijn schriftje was al toe, mijn balpen opgeborgen. Maar de geluidsrecorder app op mijn smartphone stond wel nog aan. Bij het uitschrijven van de transscripts hoorde ik pas echt goed zijn uitspraak.

’t Is een rake boodschap voor al wie ook niet echt weet wat hij of zij wil worden. En daar herken ik mij wel in. Ik wil gewoon leuke dingen doen die mij uitdagen. En daarbij bijleren. Het gesprek met Serge beantwoordde alvast aan al deze criteria.

Het volledige interview lees je op Sportcareers. Op SPORT.Blog lees je enkele take-aways van mijn gesprekken. Dit zijn de 5 van mijn gesprek met Serge:

  1. Passie is een mooi modewoord en iedereen moet de zijne vinden. Of dat zeggen ze toch allemaal, niet? Serge vond zijn passie echter niet meteen en leerde zich te laten leiden door zijn nieuwsgierigheid.
  2. Veel interesses hebben, kan net een sterke competentie zijn. Zeker als je iets met communicatie wil doen. Het houdt je alert. En hoe kan je nu weten of je iets leuk vindt, als je het niet eens probeert?
  3. De sportwereld gaat heel breed. Kijk verder dan wat je op het eerste zicht ziet. Niet iedereen wordt de nieuwe Ruben Van Gucht. Volg jouw, hoe kan het ook anders, nieuwsgierigheid.
  4. Werken met topsporters verrijkt je eigen carrière maar besef dat zij verwachten dat jij ook top bent. Belangrijk: leer de balans te vinden tussen er keihard voor gaan en voor jezelf zorgen.
  5. Niet weten wat wat je wil, kan je bevrijden. Of je nu 27 of 47 jaar bent.

0 reacties op “|Interviewreeks| Serge: “Ik zie veel kansen voor mensen met een passie voor sport”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s