Persoonlijk

Dit was 2022

Iedereen heeft wel een vriend die ze vaker willen zien, maar waarmee het niet lukt om regelmatig af te spreken. En wanneer de agenda’s dan toch eens passen dan voelt het alsof het gisteren was dat je mekaar voor het laatst zag.

Wel, dat gevoel heb ik met SPORT.Blog.

SPORT.Blog is al vele jaren een trouwe metgezel waar ik veel aan vertel. Maar dan verlies ik die maanden uit het oog. Gelukkig komt SPORT.Blog altijd terug, net zoals alleen Elvis altijd blijft bestaan. Ook na zeven jaar en 70.000 lezers (waarvoor ontzettend veel šŸ§”’tjes).

De laatste blogpost is van een tijdje geleden. Want ja, enter clichĆ©: drukdrukdruk. Maar het was niet alleen druk, ik ging ook vreemd… In september besloot ik om voor de eerste keer een schrijfcursus te volgen.

Het was een zalige onderdompeling. Alsof ik een nieuwe vriendengroep leerde kennen en tegelijkertijd een nog oudere vriend opnieuw tegenkwam tijdens mijn reĆ¼nie met poĆ«zie. Op slag zat ik opnieuw in mijn verleden waarin ik plakte met woorden, puzzelde met zinnen.

Op het einde van de lessenreeks mochten we in een tegelwijsheid neerschrijven wat schrijven voor ons betekende.

Dit was de mijne:

Schrijven is je lezer meenemen door hem te laten zitten met je woorden.

SPORT.Blog keek jaloers om. Ik stelde onze volgende afspraak steeds opnieuw uit omwille van die nieuwe, oude vriend. Ondertussen schreef ik, als opdracht voor de schrijfles, nog een stukje over onze zoon die begon te brillen.

Even later vloog BelgiĆ« er uit op het WK voetbal. Romelu was de pineut. Ik moest denken aan een SPORT.Blog die ik ooit schreef over hem, zo’n twee jaar geleden, die ondertussen aan een tweede leven begon op LinkedIn.

Toen ik die herlas, was het alsof mijn oude vriend een berichtje stuurde: ‘Wanneer spreken we nog eens af?‘.

Wel, nu dan?

Op mijn blog vergelijk ik graag dagdagelijkse gebeurtenissen met sport. Zoals het opvoeden van kinderen. Sport is een handige, speelse metafoor om iets te begrijpen en te beschrijven.

Ook wanneer ik iets meer dan een half jaar geleden veranderde van job. Een sporter verandert soms van club en ik kan zeggen dat mijn nieuwe club, CHILI publish, mij bevalt. Uitdagend en net daarom zo leuk.

We bouwen bij CHILI publish een platform, CHILI GraFx, met als missie creatieve content op een schaalbare en efficiƫnte manier te creƫren. In november lanceerden we.

Een product launch is altijd spannend. Het moment dat je club de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen aftrapt. De supporters, ofwel jouw klanten en partners, zitten verwachtingsvol in de tribunes. Je ploeggenoten en jij leven op hoop dat alles gaat zoals je het maandenlang voorbereidde.

Die tribune mag je letterlijk nemen want we organiseerden een groot evenement in Brussel om CHILI GraFx voor te stellen. Ik mocht er een van de keynotes geven. Met een beetje verbeelding kan je presenteren ook bekijken als een sportwedstrijd: voorbereiding, opwarming, keihard knallen en feedback krijgen.

Van club veranderen en na enkele maanden zo’n belangrijke wedstrijd mogen spelen, was stressen en kicken. Maar bovenal een professioneel hoogtepunt in 2022.

In het verleden werkte ik aan andere product launches zoals MyTrace & KeepMoving. Twee hele mooie herinneringen aan mijn tijd bij Energy Lab. Maar ditmaal was de omvang toch ietsje groter.

2022 is een druk maar leerrijk jaar geworden. Zowel op professioneel vlak als op andere vlakken. Ik begon het jaar met een blogpost over meditatie die mij helpt om om te gaan met mijn chronische pijn. Ik schreef een blogpost over Whoop, de fitness tracker die mijn fysieke conditie meet. En ik legde uit waarom ik al even geen vlees meer eet.

Onderwerpen die mij nauw aan het hart liggen. Nog meer als het drukdrukdruk is. Momenten dat je stressniveau piekt, net zoals het spannend wordt in een finale. Of zoals bij een product launch bij je nieuwe ploeg.

Het zijn intense hoogtepunten die je tijdelijk uit evenwicht brengen, waarna je terugveert en door die nieuwe ervaring in staat bent de volgende keer net dat ietsje verder te springen, hoger te vliegen en weer door te gaan.

2023 wordt wederom leerrijk. Met op de seizoenskalender enkele interessante wedstrijden, zowel professioneel als privƩ. Maar meer daarover op SPORT.Blog binnenkort.

Dus bij deze beloof ik plechtig, mijn beste SPORT.Blog, om vaker af te spreken.

Tot snel.

2 reacties op “Dit was 2022

  1. Pingback: Dit was 2022 ā€“ SPORT.Blog – OFFER CPL-CPI-CPA-CPC-CPR

  2. Pingback: Dit is het einde van SPORT.Blog… – SPORT.Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s