Algemeen

De acht meest gelezen SPORT.Blogs van 2020

Naar jaarlijkse traditie blik ik terug op het jaar met SPORT.Blog. Een bewogen jaar, da’s het minste wat ik kan schrijven. Wat 2021 brengt voor mijn blog, moeten we afwachten. Ik schrijf nog altijd héél graag maar de problemen aan de pols maakt schrijven lastig en pijnlijk.

Daardoor kwam er ook een einde aan mijn samenwerking met SportCareers. De teller strandt op elf interviews die ik mocht afnemen van stuk voor stuk interessante mensen die werken in de sport. De gesprekken waren leerrijk, net als het uitschrijven ervan. Maar het was vaak ’s avonds laat en in het weekend doorwerken. Net dat probeer ik nu even af te bouwen om genoeg rust te vinden. En om te focussen op andere zaken.

Maar het was een fantastische rit die je hier kan nalezen. I enjoyed every second of it! 🙂

Ondanks de strubbelingen bleek het afgelopen jaar toch een meevaller wat betreft de leescijfers. Ondertussen zijn er bijna 60.000 SPORT.Blogs gelezen sinds 2015, het afgelopen jaar groeide dit aan met zo’n 8.000. Net evenveel als 2019. Da’s leuk want dit jaar schreef ik bewust bijna niet over volleybal, waar ik eigenlijk altijd de meeste van mijn lezers van kreeg.

Genoeg intro, tijd voor de SPORT.Blogs die een olympisch diploma behaalden… De top acht!

1 – Sporten als een zot

Verrassend genoeg topt deze SPORT.Blog over extreem sporten het lijstje. Nochtans niet mijn beste stukje vind ik persoonlijk. Maar dit is een samenwerking met enkele studenten Journalistiek die het stukje viraal lieten gaan.

Die naam die je moet onthouden: Karl Sabbe. In de SPORT.Blog vind je de link naar zijn eigen documentaire. Wie hij is? Karl Sabbe is Tom Waes, maal tien.

Disclaimer: Do not try this at home.

2 – Kamp Waes is voor watjes

En daar is Tom opnieuw. Dit is een blogpost die ook op MamaBaas verscheen en waarin ik Kamp Waes vergelijk met kindjes op te voeden. Neem gerust een korreltje grof zout bij het lezen van deze SPORT.Blog. Hoe langer ik keek naar Kamp Waes, hoe duidelijker het mij werd. Kamp Waes was voor watjes. Kamp Kindjes, dat is pas een beproeving.

3 – Hoe ik viraal ging met een blogpost over kaka

Kaka, mooier kan je 2020 niet omschrijven toch? Op Medium schreef ik een blogpost tijdens de eerste lockdown waarin ik mijn vrouw en kindjes als collega’s beschouw. Wat er toen gebeurde, was gek: de blogpost werd meer dan 35.000 keer gelezen.

Honderden reacties kreeg ik via Facebook, LinkedIn, Medium, WhatsApp… De blogpost werd opgepikt door de website van Het Nieuwsblad en duwde de statistieken omhoog. Hoe dat allemaal verliep, schreef ik neer in een SPORT.Blog.

Tijdens de tweede lockdown schreef ik een vervolg. Dat ging niet viraal, wat ik ook totaal niet erg vond. Beiden blogposts zullen later een leuke terugblik zijn op het jaar 2020.

4 – Baas van mijn pijn

Een stukje over de strubbelingen die ik heb over leven met de chronische pijn in mijn pols. 2020 moest het jaar worden van de wederopstanding, de oplossing voor mijn pijn. Maar het bleek een desillusie.

Of 2021 beterschap brengt, durf ik niet te hopen. Daarvoor heb ik nog teveel vragen en zorgen. Afspraak halfweg 2021 voor een stand van zaken.

5 – De acht meest gelezen blogposts van 2018

Een SPORT.Blog met een lijstje in het lijstje van een SPORT.Blog. Heel meta allemaal.

6 – Van de bank komen en scoren met KBC

Een SPORT.Blog op mijn favoriete kruispunt van sport en technologie. KBC lanceerde ‘Goal Alert’ in zijn KBC Mobile app. Ik onderzocht waarom een bank dit in godsnaam doet en wat ik hiervan vind.

Voetbalfilmpjes geven de voorzet, KBC kopt die binnen. KBC kocht zich dus een plaatsje in de broekzak (lees: smartphone) van potentieel 1 miljoen mensen, waarvan trouwens 180.000 vrouwen. Zo’n transfer is héél veel geld waard.

7 – Werken in de sport

Geen blogpost maar wel een aparte pagina op mijn blog waar ik mijn samenwerking met SportCareers beschreef en een overzicht gaf van de interviews die ik afnam.

8 – Nog geen vrede met pijn

Een stukje van afgelopen zomer, toen ik net de boodschap kreeg van de dokters dat er géén oplossing was voor het probleem met mijn pols. Een harde klap die nog altijd nazindert. Ondertussen zijn we een halfjaar verder en heb ik op sommige vragen een antwoord maar eigenlijk heb ik alleen nog maar méér vragen.

Eervolle vermeldingen:

Op naar 2021!

0 reacties op “De acht meest gelezen SPORT.Blogs van 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s