Algemeen

De acht meest gelezen SPORT.Blogs van 2018

Jep, dat klopt. Een zoveelste eindejaarslijstje. Alsof er nog niet genoeg zijn.

Maar dit lijstje is eigenlijk vooral voor mezelf interessant. Op het einde van het jaar eens terugblikken op welke blogposts er allemaal zijn verschenen, is altijd een leuk moment.

SPORT.Blog onderging dit jaar een kleine metamorfose. Het design van de website had héél dringend een update nodig. Een likje verf later is dit het resultaat.

Maar ook inhoudelijk veranderde er wel wat. De focus verschoof van algemene sportonderwerpen naar ietsje persoonlijkere teksten. Dat was aanpassen omdat je op die manier de lezer toch wat inkijk toont in je eigen gedachten. Maar het was héél leerrijk en de persoonlijke reacties maakten het nog interessanter.

De focus lag ook minder op volleybal. Het is en blijft de mooiste sport ter wereld maar sport heeft zo’n breed spectrum dat het zonde zou zijn om enkel bij het volleybal te blijven.

Voor 2019 zijn er veel te veel plannen waarvan nog niet de helft zullen in praktijk omgezet worden. Dat weet ik nu al en van enig voornemen om dit tegen te gaan, is zelf al lang geen sprake meer. Het komt er gewoon op aan om de leukste ideetjes er uit te pikken en de overige op de plank te houden. En dan wachten op het moment (lees: de tijd) om er iets mee te doen.

Uiteraard is het de bedoeling om ook in 2019 leuke blogposts te (blijven) schrijven waar iedereen die, van dicht of van ver, iets met sport te maken heeft, plezier heeft om die te lezen.

Maar dat lijstje dus. Het is een top acht geworden naar het idee van de Olympische Spelen waar je een olympisch diploma krijgt bij een top acht notering.

Hier komen ze:

1 – Waarom ik van job verander

Persoonlijker kon deze blogpost niet. Ik veranderde dit jaar van werk en besloot om een (kinder)droom waar te maken: in de sportsector werken. Sinds oktober vind je mij bij EnergyLab. En waarom ik de sprong waagde, lees je dus in deze blogpost.

2 – Die keer dat ons vliegtuig zou landen vijf minuten voor de halve finale van het WK en ik een brief schreef naar de baas van Ryanair

Een citytrip naar Boedapest, het leek een prima idee. Totdat de Rode Duivels beslisten om net op het moment dat wij in het vliegtuig moesten zitten, hun halve finale te spelen tegen Frankrijk. Ik riep dan maar de hulp in van O’Leary, de baas van Ryanair. Dit is niet alleen de tweede meest gelezen blogpost dit jaar maar tevens ook de blogpost met de langste titel ooit.

3 – Gele kaart voor SPORT.Blog

Zowaar een blogpost uit 2017 die als een kat met zeven levens telkens terugkomt. Deze blogpost maakt dan ook veel los heb ik gemerkt. Een boete van 583 euro omdat ik per ongeluk twee foto’s had gebruikt op SPORT.Blog mondde uit in het relaas van een pijnlijke les.

4 – Dominique Baeyens schreef een boek

Een blogpost over volleybal maar eigenlijk over meer dan volleybal alleen. In een brief aan Dominique Baeyens had ik beloof dat als hij ooit een boek zou schrijven, ik dat zeker zou lezen. En zo geschiedde.

5 – De streber, de student of de sloef. Wie ben jij?

Het moet niet altijd serieus zijn. Deze blogpost omschrijft de verschillende types die je tegenkomt als je een ploegsport doet. Is dit stukje gebaseerd op waargebeurde feiten? Joker 🙂

6 – The Future Of Sports Media

Soms mag het wél serieus zijn. Ik trok naar Media Fast Forward om te gaan luisteren naar enkele talks over de toekomst van sportmedia. Enorm leerrijk allemaal en het ideale alibi om er een blogpost over te schrijven.

7 – 1 jaar later

Een héél persoonlijke blogpost was dit. 1 jaar nadat ik moest stoppen met volleyballen, blik ik terug. Hoe is het gelopen? Wel: ik ben beginnen lopen. Het resultaat? Mijn pit is terug.

8 – Geachte heer Depestele, Beste Frank

Een persoonlijke jeugdheld stopte dit jaar met volleyballen. Mijn brief aan hem (uit 2015) kende een heropleving als eerbetoon aan onze beste Belgische spelverdeler ooit.

Als uitsmijter nog de populairste post op Facebook afgelopen jaar:

Dat was het, op naar 2019!

3 reacties op “De acht meest gelezen SPORT.Blogs van 2018

  1. Kelly Kelly

    Ik was bezig te kijken naar de leuke sporttopjes van O Neill en kwam op een of ander manier op dit artikel terecht. Het was echt een pleziertje om alle acht blogs te lezen. Ik heb veel leuke dingen geleerd. Zijn er nog meer van zulke blogs? Zo ja, waar kan ik ze vinden?

    Like

  2. Pingback: De acht meest gelezen SPORT.Blogs van 2019

  3. Pingback: De acht meest gelezen SPORT.Blogs van 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s