Volleybal

Vier voorspellingen over de afloop van het volleybalseizoen

U las woensdag bij ons vijf dingen die u moet onthouden van de voorbije maanden in het Belgisch volleybal. Vandaag voorspellen we in primeur voor u hoe het volleybalseizoen gaat aflopen. Wie zal triomferen, wie faalt er? Het is niet nodig om te wachten op de afloop van het volleybalseizoen. U leest het gewoon hier. Spoiler alert!

1 Knack Roeselare pakt alles

Roeselare kan enkel gestopt worden door Roeselare. Blessures, overmoed of gewoon pech kunnen hen van een volgende ‘Dubbel’ houden. Het uitvallen van Gertjan Claes is in dat opzicht hopelijk geen voorbode van andere tegenslagen voor de regerende landskampioen en bekerwinnaar. De receptie-hoekpositie is gelukkig een positie waar vervangers klaar staan, een blessure van Tervaportti of Tuerlinckx zou een kleine ramp zijn.

De bekerfinale tegen Topvolley Antwerpen wordt misschien wel de moeilijkste klus. In het hol van de leeuw, één match alles of niets. Maar als ze met dezelfde maturiteit blijven spelen die ze al het hele seizoen tonen, moet ook dit zeker lukken.

Eenzelfde verhaal voor de vrouwen van Asterix Kieldrecht. Zij spelen de bekerfinale tegen Michelbeke. De ‘Dubbel’ lonkt ook voor hen.

2 Noliko Maaseik pakt niets

Een voorspelling die nog geen twee jaar geleden op hoongelach ging onthaald worden. Maar wel eentje die anno 2014 te motiveren valt. Noliko Maaseik toonde enkel in Europa zijn potentieel en leek zich moeilijk te kunnen opladen voor ‘maar’ de Belgische competitie. De nieuwkomers maakten nog geen indruk, kijk maar naar de wisselvallige Federico Pereyra. Kristof Hoho heeft het in zich om de rest op sleeptouw te nemen, maar moet eerst terug op niveau zien te komen.

Hun vroege bekeruitschakeling in rekening gebracht, moet Maaseik dus alles op de competitie zetten. Maar het is uiterst twijfelachtig dat ze hun uitstekende vorm plots terugvinden én kunnen aanhouden gedurende een langere periode. Maar als er één iets in het voordeel van Maaseik speelt dan is het wel hun gekrenkte trots. Een gewond dier valt namelijk altijd te vrezen.

Indien Maaseik de Play-off finale niet haalt, dan krijgt het in principe geen Champions League ticket voor volgend jaar. Toen Roeselare twee seizoenen geleden hetzelfde overkwam, kreeg het wel een wildcard van de FIVB vanwege hun staat van dienst. Maaseik wacht in zo’n geval hoogstwaarschijnlijk hetzelfde lot.

3 Precura Antwerpen op z’n Poulidors

In Antwerpen waren ze voor het competitiebegin uiterst ambitieus. Nu Maaseik zoekende is, is dit misschien wel het moment om de hiërarchie te doorbreken. Antwerpen, tweedes in de competitie, heeft de beste kaarten om de uitdager van Knack Roeselare te worden in de play-off finale. Voor de bekerfinale hebben ze alvast het niet te onderschatten thuisvoordeel.

Toch wordt het net niet in de finale(s). De geoliede West-Vlaamse machine valt niet af te stoppen en Antwerpen wordt the best of the rest. Menen en Lennik zullen meer dan verdienstelijk hun best doen maar lijken (nog) niet klaar om een gekrenkt Maaseik te kloppen in de strijd om de derde plaats.

4 België wordt wereldkampioen volleybal (2x)

Neen, deze voorspelling is natuurlijk eentje waar we zelf niet in geloven. Voetballershoogmoed is ons namelijk vreemd. Voor het eerst sinds 1978 zijn we er opnieuw bij op een WK en dan klinken stoute uitspraken natuurlijk aanlokkelijk. Maar winnen begint met deelnemen en zover zijn we gelukkig toch al.

Het momentum is er zeker, de resultaten volgden ook. De bond werkt nu volop aan de omkadering van beide nationale ploegen en beseft de unieke opportuniteit.

De Dragons en Tigers zitten in een positieve maar tevens ook heel breekbare flow. De draaischijven in beiden ploegen zijn namelijk 36 jaar en 34 jaar. Op lange termijn wordt dit een probleem. Als er zich niet snel valabele vervangers voor Frank Depestele en Frauke Dirickx aandienen dan zullen beide ploegen stagneren. Wat absoluut zonde zou zijn van het potentieel.

Maar dat zijn zorgen voor later. De bottom-line die u moet onthouden is dat België naar het WK gaat. En wereldkampioen of niet, volleybal is niet een schaam maar een sporttrots van België.

0 reacties op “Vier voorspellingen over de afloop van het volleybalseizoen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s