Kitesurfen

[Gastblog] Kunt u kitesurfen?

Misschien moet u het eens leren want kitesurfen is de laatste jaren flink in populariteit gestegen. Als sport heeft kitesurfen de laatste jaren, veel positieve ontwikkelingen doorgemaakt. Het is een stuk veiliger geworden en prestaties zijn verbeterd.

Twee belangrijke pioniers van het kitesurfen zoals we dat vandaag kennen zijn de Legaignoux broers. De broers Dominque en Bruno, afkomstig uit Frankrijk, waren niet de eerste die experimenteerde met het zichzelf laten voortrekken door middel van een kite/parachute op het water.

Het eerste patent hiervoor werd in 1977 aangevraagd door de Nederlander Gijsbertus Panhuise. Pas in 1984 werd Wikipi als merk op de markt gebracht door de twee Franse broers. Zij zijn de jaren daaropvolgend hard bezig geweest met het verbeteren en optimaliseren van de kites.

Een belangrijk keerpunt in de geschiedenis van kitesurfen was het moment dat Don Montague en Robby Naish een licentie aanvroegen bij Bruno, een van de twee broers de Legaignoux. Als onderdeel van de overeenkomst die zij sloten ontwikkelde Don Montague software waarmee binnen een zeer korte tijd de nieuwste kite designs op de markt konden worden gebracht.

Boracay_kitesurfing.jpg

In 1998 werd kitesurfen pas echt door de mainstream erkend als sport. Dit was het jaar dat Joe Keuhl het eerste kitesurf evenement organiseerde. Aan dit evenement namen alle bekende namen deel van deze begin periode. Het was echter nog steeds niet het kitesurfen zoals we dat tegenwoordig kennen. Iedereen was nog aan het experimenteren en er was nog geen overvloed aan kitescholen en instructeurs. Aan deze periode heeft kitesurfen dan ook zijn gevaarlijke imago te danken en werd het ook bestempeld als extreme sport.

Ondanks dat dit zeker nog het geval is tegenwoordig, zijn de omstandigheden in positieve zin veranderd. Het is veiliger dan voorheen, maar nog zeker een sport voor de echte adrenaline junkie. Met de juiste kiteschool en ervaren instructeurs kan iedereen leren kitesurfen, vanaf dat moment staat gaat er een wereld voor je open met de mooiste kite bestemmingen in de meest tropische gebieden.

0 reacties op “[Gastblog] Kunt u kitesurfen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s