Voetbal

[Gastblog] Super Mario

Het was even windstil op SPORT.Blog door een combinatie van vakantie, verbouwen, babyvoorbereidingen,… En dan kreeg ik een mailtje met de vraag om een gastblog te publiceren over Mario Balotelli. Een van de kleurrijkste voetballers wiens ster zowaar sneller in de afgrond stort dan die omhoog schoot enkele jaren geleden.

Net vandaag zag ik deze Instagram post van ‘Super’ Mario passeren:

https://www.instagram.com/p/BISFBwnBKgR/?taken-by=mb459

Enige duiding is misschien nodig: na zijn uitleenbeurt naar Milan moest Mario Balotelli terug op het apel verschijnen in Liverpool. Hij scoorde 1 doelpunt in Italië. Klopp liet verstaan dat hij de man die ooit beweerde beter dan Messi en Ronaldo te worden, niet nodig heeft en dus moet de Italiaan nu meetrainen met het reserveteam. U merkt, met zijn 25 jaar trekt hij de gemiddelde leeftijd gevoelig omhoog.

Dus, om te terug te keren naar het begin van deze blogpost, een blogpost over Mario Balotelli is op z’n plaats.

Alsjeblieft:


Is er nog een toekomst in het stervoetbal voor Mario Balotelli?

Na een – zacht uitgedrukt – onsuccesvolle periode bij Milan is Balotelli zopas teruggekeerd naar Liverpool. Maar na nog geen maand in Engeland wordt hij daar alweer buiten gekeken. Spelers als Sturridge, Benteke en Origi dreigen hem te overtreffen en een spits van het niveau als Mario Balotelli zou niet mogen concurreren met teamgenoten, dixit Jürgen Klopp. Vooral Divock Origi wordt nu naar voor geschoven als de nieuwste steraanwinst in Anfield. De manager van Liverpool maakte snel duidelijk dat er een andere club voor Balotelli moet gezocht worden. Daarmee is ‘de rebel’ nog niet afgeschreven: Sampdoria had hun interesse al laten blijken, maar ook Internazionale, dé aartsrivaal van AC Milan, heeft het op de Italiaan gemunt.

De onconventionele voetballer lijkt weinig problemen te hebben met de zoveelste verhuis. “Ik haal al twee jaar mijn niveau niet” en dat heeft naar eigen zeggen te maken met fysieke en ‘andere’ problemen. Hij stond er dan ook zelf niet van te kijken dat niet hij, maar twee andere spitsen met de plaatsen gingen lopen op het EK voor team Italië. Voor een spits die krachtige penalty’s schiet en altijd wel zorgt voor een verrassing op het veld is het jammer dat hij het spit moet delven voor zo’n groot toernooi. Je zou denken dat hij zich dan wat stil houdt, maar niets was minder waar: nog tijdens het EK kopten verschillende kranten over zijn escapades in discotheken, medeplichtigheid in een gevecht, vrouwen en drank. Toch was Super Mario dé held van het EK 2012, toen hij met twee prachtige goals in de halve finale tegen Duitsland zijn team meenam naar de eindstrijd. Word zijn excentrieke levensstijl de doodsteek van zijn prille carrière?

De 25-jarige speler werd tot voor kort nog tot een van de meest beloftevolle spitsen ter wereld gerekend, maar sinds 2 jaar gaat het enkel bergaf. Beginnende met een blessure lijkt het erop dat Balotelli zijn zelfvertrouwen verloren is en zijn geluk gaat zoeken in het uitgaansleven. Toch is zijn carrière naar mijn mening nog niet verloren. Door het verliezen van zijn waarde bieden kleinere clubs op de gewezen topspits, wat hem misschien een ander inzicht in een verfrissende omgeving kan brengen. Zijn kracht bij het schieten op doel en het perfect schieten van op lange afstand kan hij dan toch nog niet verleerd zijn? Een andere trainer, een nieuw team: het kan hem enkel op het goede spoor brengen, denk ik dan.

Volgens Roberto Mancini heeft Balotelli zijn leven al gebeterd en is hij helemaal klaar voor een nieuwe uitdaging bij een club die hem ten volle de kans wil geven. Moest hij de terugkeer naar Inter Milan inzetten zou het een start met een schone lei kunnen betekenen, nadat hij eerder Internazionale moest verlaten door wangedrag: het enfant terrible van de voetbalwereld is klaar voor verandering. Neen, Mario mag geen minuut tijd meer verspillen, maar na twee slechte seizoenen is er nog nèt tijd genoeg om de top te halen met zijn gekende schotkracht…

0 reacties op “[Gastblog] Super Mario

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s