Fietsen

Cyclo 63° Noord

Een fietstochtje, dat wil Pieter doen. Alleen is dat geen fietstochtje zoals u en ik dat doen. Pieter gaat fietsen van Bavikhove naar Trondheim. Voor de aarderijkskundige leken onder de lezers: Bavikhove ligt in West-Vlaanderen en Trondheim ligt in Noorwegen op 63° Noorderbreedte.

Google Maps’ laatste berekeningen tonen dat dit afgerond 2.000 kilometer is. Niet zomaar een fietstochtje dus. Een huzarenstukje zeg maar.

Dagen aan één stuk fietsen met een bak door achtereenvolgens België, Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden en Noorwegen. Helemaal alleen vijf uren per dag op de fiets. Een louterende tocht mét een goed doel want wat startte als een persoonlijk doel, is ondertussen uitgegroeid tot veel meer.

cyclologo.jpg

VZW 02, een vzw binnen de integrale jeugdhulpverlening in Wervik is één van de organisaties die gesteund worden door de fietstocht. En ook Welzijnsschakel De Spie heeft baat bij uw steun.

Hoe steun je? Je kan steden kopen waarlangs Pieter passeert. Op deze kaart vind je een overzicht. Op vrijdag 21 juli start zijn tocht en veel steden zijn al verkocht aan mensen, bedrijven, organisaties,… die zijn initiatief steunen. Je kan alles volgen op de Facebookpagina Cyclo 63° Noord.

Volgende week zaterdag is er een eetfestijn in zijn vertrekstad in Bavikhove. Een mens moet toch eten dus dan doe je het maar beter in gezelschap van anderen en voor het goede doel.

Een warme afsluitende oproep: koop een stad en steun Pieter zijn fietstochtje.

0 reacties op “Cyclo 63° Noord

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s