Algemeen In beeld

IN BEELD: Sport + vlog

De voorbije maanden werd ik een fan van vlogging. Vloggers zijn personen die op frequente basis een video over hun dagelijks leven delen via YouTube. Dat leven ziet er een klein beetje spannender uit dan dat van jij en ik  😉

Video is dé manier bij uitstek om een verhaal te vertellen. Moest ik de tijd en de middelen hebben, zou een SPORT.Vlog de max zijn om te maken. Maar da’s misschien voor later.

Sommige vloggers zijn een medium op zichzelf. De, in mijn ogen, beste vlogger van de wereld, Casey Neistat, heeft bijvoorbeeld evenveel abonnees als er inwoners zijn in België.

Soms gaan vlogs ook over sport. En die vind ik dan uiteraard nog interessanter.

Ik introduceerde Casey Neistat reeds. Wel, hij is een loopfanaat en vlogt daar graag over. Dit zijn 2 recente vlogs van hem over dat lopen:

Deze kerels leerde ik nog maar pas kennen: Yes Theory. Ze gaan gekke challenges aan en scoren hiermee. Zo ook met deze 2 filmpjes:

Bij het laatste filmpje mag wel de boodschap ‘Do not try this at home’ staan. Lopen moet je doen met een plan en dus helemaal niet zoals deze kerel. Maar de manier waarop hij de laatste kilometers aftelde, was wel inspirerend.

De volgende is een Zweed: Jon Olsen. Hij is een voormalige skiër die verschillende medailles won op de X-Games en ook vandaag nog gesponsord wordt door Red Bull. Ondertussen is hij gestopt maar leeft hij het leven van een koning samen met zijn vrouw op Marbella.

En dat documenteert hij allemaal op YouTube. Vaak gaan zijn vlogs over zijn dagelijks leven maar deze ging over lopen:

Hannes Coudenys ken je misschien. Hij is een vlogger uit Kortrijk die onlangs ging ‘ploggen’:

Will Smith heeft op het eerste zicht niet veel met sport te maken. Voor het afgelopen WK werkte hij wel mee aan het themalied. Voor de videoclip hiervan nam hij zijn volgers mee achter de schermen:

Om dit lijstje af te sluiten nog een vlog uit België die internationaal scoorde. Heel veel kans dat je ze al eens op Sporza zag passeren: de volleyballende vloggers van Sons of Gravity. Het zijn geen echte vloggers, eerder occasionele filmpjesmakers maar toch horen ze hier thuis. Jammer dat ze al even geen nieuwe filmpjes postten:

Ook op de kanalen van Red Bull en Dude Perfect vind je voldoende filmpjes voor een avondje sportvideo’s. Zeker eens kijken als je fan bent van bovenstaande.

Misschien moet ik toch eens werk maken van een SPORT.Vlog?

 

 

 

 

 

0 reacties op “IN BEELD: Sport + vlog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s