Algemeen

De streber, student of sloef. Wie ben jij?

De voorbereiding op een nieuw sportseizoen is volop bezig. Of misschien ben je al opnieuw gestart met de competitie. Wie een ploegsport doet, deelt sinds kort opnieuw de kleedkamer met ploeggenoten. En we weten allemaal: daar zitten soms rare kwibussen tussen.

Je hebt ze in alle smaken en geuren. Dat laatste is soms letterlijk te ruiken na een training. En hoewel je ze misschien niet altijd even graag hebt, ben je toch blij van ze erbij te hebben. Of meestal toch.

Maar wie zijn ze echt? Wat drijft hen? En, vooral: wie ben jij?

De streber

giphy (16).gif

De teamgenoot die na afloop van het vorige seizoen twee Marathon de Sables afwerkte, tussendoor op fietsvakantie ging in de Alpen en, om toch zeker de conditie op pijl te houden, op hoogtestage ging naar de Himalaya en daar drie bergen beklom. Blootvoets en zonder sherpa.

Obligate Instagramfotootjes met bijhorende hashtags zoals #Healthy, #StayFit en #StriveForGreatness in de fitness ontbraken niet.

De eeuwige student

giphy (19).gif

Heeft ieder jaar opnieuw tweede zit en mist daardoor elk jaar quasi het grootste deel van de voorbereiding. De eeuwige student is altijd moe van ‘een zwaar avondje uitgaan’. Klaagt daar ook altijd over bij werkende teamgenoten.

Ligt desondanks goed in de groep want blijft altijd plakken na de training. Maar trakteren is er nooit bij want ja… student hé…

De pseudo-intellectueel

giphy (17).gif

Las op vakantie alle sportboeken die ooit geschreven zijn. De pseudo-intellectueel is hierdoor 100% overtuigd dat alle citaten op hem/haar of de hele ploeg betrekking hebben. Wijst daarom al tijdens de eerste oefenmatch van de voorbereiding ploeggenoten op hun tactische fouten. Vult de avonden zonder trainingen met het bekijken van YouTube filmpjes over… tactiek.

Ziet het spelletje dan ook eerder als stratego dan als echt fysieke sport. Zijn / Haar geslijm bij de coach deert niemand want spelen doet hij / zij toch nooit.

De zweetdief

giphy (18).gif

Blinkt uit in afwezigheid tijdens de competitievoorbereiding en eigenlijk elke conditietraining tout court. De zweetdief heeft namelijk een broertje dood aan lopen en heeft de voorspellende gave om afwezig te zijn op straftrainingen.

Zodra de loopschoenen worden ingeruild voor de gewone sportschoenen, verschijnt deze speler/speelster op toneel. Bij voorkeur voor het eerst tijdens de eerste competitiematch.

De werkmens

giphy (20).gif

Komt vaak te laat op training want de vergadering op werk liep nog maar eens uit. Blijkbaar starten de vergaderingen ook telkens vroeg want is ter goeder trouw steeds als eerste naar huis na de training.

De werkmens heeft altijd wel een of ander blessure en dus een excuus voor het minder presteren. Maar is wel heel populair onder de spelers want maakt zijn afwezigheid ruimschoots goed door heel vaak te trakteren. De werkmens is nauw verwant aan de zweetdief.

De sloef

Mag nooit mee uit na de match en kijkt bij verre verplaatsingen meer naar zijn/haar smartphone dan naar het veld. De sloef is vaak het mikpunt van spot van teamgenoten en twijfelt elk jaar om te stoppen.

Maar doet dat niet want het alternatief is elke avond romantisch thuis zitten met het lief en da’s toch net iets teveel van het goede.

De vrijgezel

De vrijgezel is er altijd bij en blijft op verplaatsing ook het langst hangen aan de bar. Maar komt ook als laatste uit de kleedkamer. Het kapsel moet nu eenmaal perfect liggen. Heeft als grootste ambitie op het veld te staan om indruk te maken op de toeschouwers.

De vrijgezel vindt dat de sloef een sloef is. Maar slaat zelf af en toe een training over omwille van een ‘pijntje’. Dat pijntje blijkt achteraf altijd een zoveelste vruchteloze Tinderdate te zijn.

Voilà, dat waren ze. Ontbreken er nog types in dit lijstje?

Let me know! 🙂

1 reactie op “De streber, student of sloef. Wie ben jij?

  1. Pingback: De 8 meest gelezen SPORT.Blogs van 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s