Turnen

Have you met… Gym Dad?

Ik heb zelf een dochtertje van twee jaar oud. En uiteraard vind ik haar het leukste en mooiste wezentje dat er bestaat.

Of meestal toch.

Wanneer ze achter mijn rug het berghok binnensluipt en alle patatten als paaseieren verstopt onder een berg van net opgeplooide was, onwelriekende onderbroeken en kartonconfetti, dan is ze voor heel even misschien niet de liefste.

Voor héél even maar.

Nu is ze nog jong maar straks kiest ze haar hobby’s. En het is mijn allerbeste voornemen om haar dan te steunen. Net zoals miljoenen andere vaders die dat elk op hun manier doen.

Je hebt er die elke zaterdagochtend met een kopje koffie staan te geeuwen langs een volleybalveldje in een koude sporthal. Je hebt er die op zaterdagavond in een veel te warm cultureel centrum naar hun dochters in tutu’s als waren ze poppetjes gaan kijken en je hebt… Gym Dad.

Gym Dad is een internetfenomeen.

Langs de ene kant is hij een vader zoals er zovelen zijn. Maar is er 1 verschil: zijn dedication is next level. En dat is zacht uitgedrukt.

Ash Mills is zijn naam, maar het internet kent hem als Gym Dad. Zijn dochter heet Alex en is 9 jaar oud. De Australiër is ook betrokken bij de hobby van dochterlief. Ze is een uitzonderlijk turntalent en uitvoerster van capriolen waarvan, als ik er nog maar naar kijk, mijn rug spontaan in een kramp schiet.

Ash is zelf niet echt gezegend met de genen van een turner. Eerder met die van een gepensioneerde dartspeler op provinciaal niveau.

Hoewel, nu doe ik Ash teveel oneer aan. Ik las dat hij ooit een marathon liep. Da’s wel straf.

Maar om to-the-point te komen: Ash zijn dochter doet meer dan 30u per week aan turnen. Om haar daarbij te steunen, besloot hij van haar (geschift moeilijke) oefeningen mee te doen. Zo wil hij zijn betrokkenheid tonen maar ook aantonen dat ongeacht je talent, je vooral plezier moet hebben als je sport.

En Ash gaat er 100% voor. Soms met de nodige blutsen en builen:

Ash is een voorbeeld van toewijding. En hij is ook een beetje gek als je ’t mij vraagt. Combineer je deze twee eigenschappen dan krijg je dit. Google gerust eens op ‘Gym Dad’ als je meer van deze bijna-nekbrekende tuimelpertes wil zien.

Mijn dochtertje houdt ervan om acrobatie te doen in de zetel. Ze kent geen gevaar en wringt zichzelf uit als was ze een dweil. Gezien mijn voornemen, hoop ik stiekem een beetje dat ze die koprollen achterwege laat en straks gewoon opnieuw met haar bal speelt.

Maar als Nina Derwael jouw dochter is dan is dat wel een bluts en een buil waard natuurlijk.

Om dus voorbereid te zijn, start ik alvast met lenigheidsoefeningen. En leg ik het nummer van onze verzekeraar niet al te ver.

0 reacties op “Have you met… Gym Dad?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s