American Football

[Gastblog] Denver Broncos winnen Super Bowl voor de derde keer

Voor alles een eerste keer, dus ook voor een gastblog op SPORT.Blog. Alexia Simons brengt voor jullie verslag uit van de Super Bowl finale.

In de NFL-finale van zondagnacht versloegen de oud strijders de nieuwelingen en favoriet van dit jaar, the Carolina Panthers, met 10-24. Voor Denver is het al hun derde Super Bowl overwinning. Het jaarlijkse spektakel, dat telkens met veel muziek, toeters en bellen en Amerikaanse trots komt, werd door meer dan 120 miljoen tv-kijkers gevolgd.

De Carolina Panthers waren de gedoodverfde favoriet voor deze wedstrijd, maar keken al snel tegen een achterstand van 0-10 aan. MVP Cam Newton moest het voor de Panthers waarmaken, maar maakte voor de rust jammer genoeg de ene fout na de andere waardoor de Broncos hen geen ademruimte gunden. De wedstrijd miste een spannend quarterback duel.

Tijdens half-time was het even tijd voor de gekende Super Bowl show. Coldplay was de headliner voor dit jaar, maar verdween zoals verwacht als sneeuw voor de zon naast Queen Bey. Beyonce bracht een mooi eerbetoon aan Michael Jackson met haar weinig verhullende outfit. Lady Gaga moest de Amerikanen dan weer warm krijgen met haar versie van the National Anthem.

Na de spectaculaire half-time show gingen de Broncos genadeloos door met scoren. Zo konden ze uiteindelijk zegevieren met 10-24. Veteraan Peyton Manning speelde naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste wedstrijd en krijgt zo de titel van oudste quarterback in de NFL-geschiedenis die zijn ploeg aan een Super Bowl zege hielp.

View this post on Instagram

#VictoryMonday

A post shared by Denver Broncos (@broncos) on

De ploeg uit Colorado won al eerder in 1997 en 1998. Dat ze nu, meer dan 10 jaar later, een nieuwe overwinning in de wacht slepen verraste ook de trieste gokkers. Bookmakers hadden heel wat op de Carolina Panthers ingezet en stelden daarmee erg veel mensen teleur.

View this post on Instagram

Ours.

A post shared by Denver Broncos (@broncos) on

0 reacties op “[Gastblog] Denver Broncos winnen Super Bowl voor de derde keer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s