Persoonlijk

Waarom ik van job verander

Ik verander na 4 jaar van job. Dat is op zich niets wereldschokkends. En misschien vraag je je wel af waarom ik hierover schrijf op SPORT.Blog.

Het antwoord is eenvoudig: ik ga iets met sport doen.

Concreter: corporate wellbeing.

’t Is een heel weloverwogen beslissing. Want mijn huidige job bij Wisely doe ik enorm graag. Ik heb leuke collega’s, een goede work-life balance, een fantastische baas, voldoende loon en andere voordelen, verantwoordelijkheid,…

Soit, je zou je bijna afvragen waarom ik dat in godsnaam loslaat.

Deze vijf trefwoorden helpen om op die vraag te antwoorden:

 1. passie
 2. inspireren
 3. activeren
 4. toekomst
 5. verandering

Sport is altijd al een passie geweest. Het is iets waarvan ik geloof dat je er enorm veel mee kan bereiken. Je kan er mensen mee inspireren. Je kan ze activeren. Dat ik mijn passie straks mag toepassen in mijn nieuwe job vind ik een fantastisch vooruitzicht. En da’s ook meteen hetgeen ik een beetje mis in mijn huidige job.

We moeten met z’n allen fitter worden en dat ook blijven. Het is dé uitdaging van de toekomst. Dus een job die zich afspeelt binnen dat domein is heel toekomstgericht. Je helpt mensen bij hun uitdaging. Dat is eigenlijk de belangrijkste beweegreden van mijn beslissing.

Daarnaast veranderde er de voorbije 4 jaar ook veel.

Zowel privé als professioneel schakelde mijn leven enkele versnellingen bij. Het startte professioneel als eerste werknemer bij een eenmansbedrijfje en groeide uit tot een fusie tot een bedrijf van 100 man (Joyn) en het uiteindelijk opstarten van een spin-off (Wisely).

En ondertussen kwam daar op privévlak een trouw, een huis en een kindje bij. Zoals ik eerder al eens schreef: een gekke cadans.

Dus er waren veel veranderingen. Daardoor verander je zelf ook intrinsiek en leer je jezelf kennen. Ik leerde dat ik mijn passie wil gebruiken om in de toekomst mensen te activeren en te inspireren.

Simply as that.

En ik voelde ook de nood om mijn huidige comfort zone te verlaten. Toen het momentum er was, voelde het aan als een logische volgende stap. Veranderen houdt risico’s in maar niet springen naar het volgende, is evengoed een risico. Dus ik spring.

Tot zover de ‘waarom ik verander’.

Wat ga ik dan precies gaan doen? En waar?

Ik ga werken bij Energy Lab en er projecten mogen doen bij bedrijven rond corporate wellbeing.

Energy Lab is een dochterbedrijf van Golazo. Golazo ken je misschien van de Memorial Van Damme, de vele loopwedstrijden, Start2Run en tig andere projecten. Of van dit recente bericht natuurlijk.

Energy Lab focust zich op testing en coaching van sporters (zowel particulier als professioneel) en corporate wellbeing programma’s bij bedrijven.

Om het in de woorden van Energy Lab te omschrijven:

Bij Energy Lab zijn we ervan overtuigd dat zowel een gezonde geest als een gezond lichaam nodig zijn om ook op de werkvloer optimaal te presteren. Daarom begeleiden we bedrijven om samen met hen werk te maken van een duurzaam gezondheidsbeleid.

Of bekijk dit even:

Ik weet niet wat jij voelt maar bij mij komt het haar recht op mijn armen.

En dat beste lezer, is dus de reden waarom ik verander van job.

11 reacties op “Waarom ik van job verander

 1. Stefanie Dejagere

  Veel succes met je nieuwe uitdaging!

  Geliked door 1 persoon

 2. Veel succes Pieterjan!

  Like

 3. Pingback: #18 Herstel

 4. Pingback: #19 Herstel

 5. Pingback: The Future of Sports Media

 6. Pingback: De 8 meest gelezen SPORT.Blogs van 2018

 7. Pingback: Ik was vergeten hoe leuk skiën wel is

 8. Pingback: En, hoe is’t bij Energy Lab?

 9. Pingback: De acht meest gelezen SPORT.Blogs van 2019

 10. Pingback: Bye bye Energy Lab, hello Chili Publish – SPORT.Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s