Volleybal

King of the Court Crown Series 2018

Wat leuk is aan volleybal, is dat ze regelmatig met nieuwigheden komen. Dat betekent meteen wel één nadeel: soms doen ze dat teveel. Maar dit nieuwste speeltje in volleyballand zou wel eens tof kunnen worden:

King of the Court Crown Series 2018.

Alsjeblieft. Een mondje vol. Maar het bekt wel lekker.

Wat is het?

Ik laat het hen gewoon zelf vertellen. Uit hun persbericht:

Antwerpen, 20 augustus 2018 – Olympisch-, wereld- en Europees Beachvolleybalkampioenen komen samen voor King of the Court: een eliminatie beachvolleybalcompetitie in festivalsetting! De internationale topteams gaan in september op vier unieke locaties over de wereld strijden om de titel. Nederland heeft de primeur met de kick-off op 7 september aanstaande in Utrecht. Hierna volgen Antwerpen, Waikiki Hawaii en Huntington Beach Californië. King of the Court is een variant op beachvolleybal, maar dan nog sneller en ruiger dan de normale versie.

Na een eerste lezing, onthou ik de woorden: festivalsetting – Hawaii – ruiger.

Het is een initiatief van de FIVB en Sportworx. De FIVB is de wereldvolleybalbond en Sportworx is een Nederlands agency dat sportformats ontwikkelt en implementeert.

Maar wat is het nu precies?

Volleyballers onder ons kennen het spelletje wel. Ik kende het ook vanuit het tennis.  Het is een bekende trainingsvorm waarbij je een winnaarskant hebt en een uitdaagkant. Wanneer je als team de rally wint aan de winnaarskant, dan verdien je één punt en mag je blijven staan om de volgende rally te spelen tegen een nieuw team dat jou uitdaagt. Verlies je een rally dan sluit je achter aan in de rij en wacht je op jouw beurt om te serveren.

In dit geval zal er als volgt gespeeld worden:

De eerste ronde bestaat uit vijf teams en duurt 20 minuten. In de tweede ronde zijn er nog vier teams over en wordt er 16 minuten gespeeld. De derde en tegelijk finaleronde bestaat uit drie teams en gaat door tot een team de 15 punten bereikt.

Je kan enkel deelnemen op uitnodiging. En ze hebben blijkbaar enkele toppers mee aan boord gekregen. De Noorse EK-winnaars Mol en Sørum zijn aanwezig. Net als onze Belgische trots Koekeltoren & van Walle. Vooralsnog las ik niets over Queens.

Het totale prijzengeld bedraagt 450.000 dollar dus da’s al niet slecht. Wat ook leuk is dat ze de omkadering goed willen invullen. Ze voorspelen een mix van sport en show en een bekende DJ zou de avond afsluiten.

Ben je, net als ik, benieuwd? Zaterdag 8 september komen ze langs in Antwerpen. En uiteraard hebben ze ook een website waarop je alle info kan vinden: kingofthecourt.com.

Rest ons nog de vraag: wie kroont zich tot koning?

0 reacties op “King of the Court Crown Series 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s