Werken in de sport

|Interviewreeks| Lisa: “Emotie zal altijd een belangrijk deel uitmaken van mijn job”

Je droomt van een job in de sport. Maar het is niet eenvoudig om die job te vinden. In een reeks van interviews praat SPORT.Blog daarom met mensen die werken in de sport. Samen met Sportcareers vragen we naar hun #SportStory. Lisa De Croocq is Sponsoring Manager bij RSC Anderlecht. ‘Bij de start van mijn studies had ik totaal geen vermoeden dat ik later in het voetbal ging terecht komen.’

Deze reeks is een samenwerking met Sportcareers.
Het volledige interview lees je hier.

Na drie heren was het héél dringend tijd om een dame aan het woord te laten. Een gouden tip later (bedankt, Guillaume Desmet van Gracias!) kwam ik bij Lisa terecht.

Lisa is 24 jaar en brandt van ambitie. Je hoort haar verhaal en voelt meteen dat deze dame heel wat te vertellen heeft. Zowel in haar studies als in haar professioneel leven is ze heel gedreven. Dat leverde haar knappe studieresultaten op én een eerste job bij RSC Anderlecht.

Het decor van ons interview was heel passend: de Wilrijkse Plein waar op dat moment het EK Hockey plaats vond. Lisa is een Antwerpse en voelde zich dus helemaal thuis. Het leverde een interessant én leerrijk gesprek op over hospitality en haar job in deze tak van de voetbalsector.

Het volledige interview lees je op Sportcareers. Op SPORT.Blog lees je telkens enkele take-aways van mijn gesprekken. Dit zijn de 5 van mijn gesprek met Lisa:

  1. Overal kunnen er zich opportuniteiten aandienen, als je er maar voor open staat. Lisa trok naar Singapore voor haar studies en mocht er uiteindelijk als enige niet-Aziatische de player services leiden van de WTA Finals.
  2. Zoek complementaire collega’s en partners. Voor haar master thesis vormde ze een team met hockey speelster Aline Fobe die een netwerk in de sport kon aanreiken. Dat en de steun van Tomas Van Den Spiegel resulteerde in een master thesis waar zelf de voetbalclub Juventus voor naar België kwam.
  3. Een master thesis kan een toegangsticket tot jouw eerste job in de sport betekenen. Zo interviewde Lisa Matthijs Keersebilck van Anderlecht en niet veel later kreeg ze een job aangeboden.
  4. Sport kunnen de-emotionaliseren is belangrijk in de sport business en zeker in de hospitality. De concrete ROI kunnen aantonen van een sponsor – en partnership: het is letterlijk en figuurlijk goud waard.
  5. Geduldig zijn en ervaring opbouwen is cruciaal als jonge starter. Zeker binnen een snel veranderde omgeving (die Anderlecht op dit moment toch wel is) kan je heel veel leren en kansen krijgen.

0 reacties op “|Interviewreeks| Lisa: “Emotie zal altijd een belangrijk deel uitmaken van mijn job”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s