Werken in de sport

|Interviewreeks| Christophe: ‘Ik wil passie overbrengen’

Je droomt van een job in de sport. Maar het is niet eenvoudig om die job te vinden. In een reeks van interviews praat SPORT.Blog daarom met mensen die werken in de sport. Samen met Sportcareers vragen we naar hun #SportStory. Christophe Impens is de voormalige Belgische recordhouder op de 1500 m en Managing Director bij Golazo. ‘Je moet de kunst van ondernemerschap combineren met je passie voor de sport.

Deze reeks is een samenwerking met Sportcareers.
Het volledige interview lees je hier.

Ik sprak Christophe net voordat de wereld op slot ging door Corona. We hadden het over Dennis & Ciara, de stormen die ons landje voor een dag plat legden. Hij vertelde mij dat de stormen een ramp waren voor de eventsector maar, zei hij met een kwinkslag: ‘ze zullen met iets straffers moeten komen om ons te kloppen.’

Wisten wij veel wat er enkele weken later ging gebeuren. Als Dennis & Ciara enkele rake stoten waren dan lijkt het alsof Corona voor de KO gaat. Althans, zo lijkt het toch. Alles staat wankel, de fundamenten trillen als puddinkjes en het zicht is troebel als hangt er een diepe nevel over de wereld.

Twee maanden na ons gesprek deel ik de vijf take-aways van mijn gesprek met Christophe. Pré-Corona tips voor een post-Corona tijdperk? Je zou meewarig kunnen doen over de relevantie. Maar dat klopt niet.

Christophe zijn verhaal is doorspekt met anekdotes en tips. Als je zijn loopbaan overschouwt dan is Corona eigenlijk een hoofdstuk. Net zoals de dotcom bubbel zo’n hoofdstuk is in zijn leven. Dat was ook een crisis op wereldschaal. Ook daar herstelden we van.

Ik wil maar zeggen dat het de moeite loont om zijn verhaal eens te lezen. Misschien wel nu meer dan ooit. De eventsector moet zich opnieuw uitvinden, een cliché maar wel eentje die klopt. En om de toekomst te kennen, is een terugblik nooit slecht.

Het volledige interview lees je op Sportcareers. Op SPORT.Blog lees je telkens enkele take-aways van mijn gesprekken. Dit zijn de 5 van mijn gesprek met Christophe:

  1. Vier elke overwinning, hoe klein ook. Christophe leeft zoals hij loopt. Fanatiek. Energiek. Recht naar zijn doel. Zonder energie te verliezen. Hij wil de eerste zijn aan de meet. Een competitiebeest pur sang. Met af en toe een goedbedoelde plaagstoot aan zijn concurrenten. En wint hij, dan viert hij.
  2. Netwerk, netwerk, netwerk. Netwerken is van goudwaarde. Na zijn atletiekcarrière komt Christophe per toeval Bob Verbeeck op het vliegtuig tegen. Niet veel later werkt hij bij Golazo. 20 jaar later is hij er Managing Director.
  3. Combineer ondernemerschap met passie voor sport. Misschien wel de meest waardevolle les. Start vanuit idealisme maar wees altijd financieel realistisch en hou rekening met de gezondheid van het bedrijf. The sky is NOT the limit.
  4. Doet het met passie. Christophe doet al 20 jaar zijn job bij Golazo. Om het vol te houden, heeft hij één brandstof: passie. Doe wat je graag doet en je kan het lang doen.
  5. Wees bewust van de risico’s van het vak. Je hebt als evenementenorganisator veel in de hand maar niet alles. Terrorisme, stormen, Corona en de economie zijn de Threats in de SWOT analyse van evenementen. Droom dus realistisch en denk niet alleen aan de Opportunities.

Benieuwd naar de vorige interviews? Hier vind je een overzicht.

1 reactie op “|Interviewreeks| Christophe: ‘Ik wil passie overbrengen’

  1. Pingback: WK wielrennen in Vlaanderen zoekt vrijwilligers (m/v/x) – SPORT.Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s