Wielrennen

WK wielrennen in Vlaanderen zoekt vrijwilligers (m/v/x)

We weten allemaal wat een rotjaar 2020 was. Hoewel 2021 de curve doortrekt bij de start, zijn er toch enkele lichtpuntjes te zien in de verte. Een ervan is het WK wielrennen in september dat Vlaanderen zal doorkruisen.

Van zaterdag 18 tot zondag 26 september vieren we het wielrennen in Vlaanderen zoals alleen wij dat kunnen. Zijsprongetje: vorig jaar, net voor de start van pandemie, interviewde ik Christophe Impens die aan het hoofd staat van de organisatie. Mijn gesprek met hem lees je hier.

De organisatie is een samenwerking tussen Flanders Classics en Golazo, de organisatoren van de belangrijkste wielerwedstrijden in Vlaanderen en België. In 2018 tweette Christophe dit bij de toewijzing van het WK wielrennen aan Vlaanderen:

Mijn werkgever, Energy Lab, maakt deel uit van de organisator Golazo en zo zag ik soms al eens een boodschap of oproep passeren in het kader van het WK wielrennen.

Zo ook deze waarbij ze op zoek zijn naar vrijwilligers. Want zonder hen is er geen WK. Hieronder vind je de oproep:


Om van de 100e verjaardag van het WK wielrennen een grandioos feest te maken, is de organisatie op zoek naar méér dan 2000 vrijwilligers per dag. De slogan van dit WK in Vlaanderen – Flanders, where champions are born – slaat immers niet alleen op de renners. Elke vrijwilliger die dit evenement mee tot stand doet komen, is een kampioen!

Voel je je geroepen? Al wie een hart heeft voor de koers en zin heeft in vrijwilligerswerk, is meer dan welkom: jong en oud, of je nu langs het parcours woont of wat verder weg. Het is een unieke kans om dichtbij huis deel uit te maken van één van de grootste sportevenementen ter wereld. Voor studenten kan het ook een bijzondere eerste werkervaring zijn die misschien het begin is van meer.

Wat zoeken we? Van chauffeurs en stewards, over logistieke medewerkers tot ondersteuning bij het onthaal. Dit zijn de taken die zeker moeten ingevuld worden:

  • Chauffeurs;
  • Seingevers en parking stewards die het WK letterlijk in goede banen leiden;
  • Service team vrijwilligers voor de opbouw, afbraak en logistieke ondersteuning bij de aankomst en finish en in de fanzones;
  • Green team vrijwilligers die graag de handen uit de mouwen steken om het evenement zo ecologisch mogelijk te laten verlopen;
  • Administratieve ondersteuning – accreditatie, info & onthaal om gasten te ontvangen en wegwijs maken tijdens het WK.

Enthousiasme en engagement voor één van de beschreven taken, zijn de belangrijkste kenmerken waaraan een kandidaat-vrijwilliger moet voldoen. Ook clubs en verenigingen zijn welkom. Al wie interesse heeft, kan zich meteen registreren via www.flanders2021.com/nl/vrijwilligers. Daar is ook nog bijkomende informatie te vinden.
#Flanders2021 #TeamFlanders2021

Dit is de integrale mail.


Ben je student, liefhebber of gewoon iemand die zin heeft om een van de grootste sportevenementen ooit in België van dichtbij mee te maken? Dan zou ik niet twijfelen. Want 2021 zou wel eens een heel mooi jaar kunnen worden.

0 reacties op “WK wielrennen in Vlaanderen zoekt vrijwilligers (m/v/x)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s