Werken in de sport

|Interviewreeks| Elfje: ‘Ik had geen plan b’

Je droomt van een job in de sport. Maar het is niet eenvoudig om die job te vinden. In een reeks van interviews praat SPORT.Blog daarom met mensen die werken in de sport. Samen met Sportcareers vragen we naar hun #SportStory. Elfje Willemsen richtte een personal coaching bedrijf op na een onwaarschijnlijke topsportcarrière. ‘Ik ging topsporter worden, daar was geen twijfel over.’

Deze reeks is een samenwerking met Sportcareers.
Het volledige interview lees je hier.

Ze zou zomaar een vraag kunnen zijn in De Slimste Mens Ter Wereld: wat weet je over Elfje Willemsen? Je zou kunnen antwoorden: bobslee, Olympische Winterspelen, vice-Europees kampioen, Queen of Speed, Operatie Winterberg. Stop de klok.

Dit zijn de voor de hand liggende antwoorden. Maar de volgende termen gingen ook correct zijn: Move Yourself, Bachelor Toerisme & Recreatie, business plan, schouderblessure, ex-twijfelaar.

Elfje is een voormalige speerwerpster die drie deelnames aan de Olympische Winterspelen verzamelde. Wie haar verhaal niet kent, kijkt raar op van de vorige zin. Een speerwerpster op de Winterspelen? Inderdaad. Haar verhaal is uniek in zijn genre. Inspirerend voor al wie droomt van een job in de sportsector.

We ontmoetten elkaar virtueel. Ik aan mijn bureau, zij in haar zetel. Wanneer we een uur later vaarwel zwaaien, besef ik dat ik een uniek moment meemaakte. Elfje die in haar zetel zit. Normaal springt, loopt, duikt, trekt en holt ze in het rond. Hoewel ze niet langer in een bosbslee zit, werkt ze aan een snelheid alsof dit wél nog zo is. Remmen doet ze enkel als het echt niet anders kan. Spreken doet ze zoals ze is: rechttoe rechtaan.

Het volledige interview lees je op Sportcareers. Op SPORT.Blog lees je telkens enkele take-aways van mijn gesprekken. Dit zijn de 5 van mijn gesprek met Elfje:

  1. Never give up. De meest waardevolle les van Elfje. Ondanks haar kapotte schouder, had ze toch een succesvolle topsportcarrière. Jezelf heruitvinden is een gave om te overleven in de harde sportwereld.
  2. Laat je begeleiden. In de nadagen van haar carrière maakte ze gebruik van carrièrebegeleiding via Adecco. Ze hielpen haar te herlanceren richting een eigen bedrijfje als personal coach.
  3. Geef jezelf een doel. Een tip die ze zelf kreeg bij het opstellen van haar business plan. Je kan het zelf toepassen op jouw carrièreplan. Maak heel concreet duidelijk voor jezelf waar je naartoe wil. Dat maakt beslissingen nemen eenvoudiger en motiveert je naar jouw doel toe te werken.
  4. Neem een professionele start. Met MoveYourself wil ze meteen de toon juist zetten dankzij een professionele website en communicatie. Zo wil ze een eerste verschil maken. Het is een investering maar wel een noodzakelijke.
  5. Stuur bij. Ze deed het talloze keren in een bobslee en nu ook als ondernemer: bijsturen. Haar business plan schaaft ze continu bij in functie van de vraag en haar passie.

Benieuwd naar de vorige interviews? Hier vind je een overzicht.

0 reacties op “|Interviewreeks| Elfje: ‘Ik had geen plan b’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s