basketbal

Zo moeilijk kan dat toch niet zijn?

Het spreekwoord luidt: de beste stuurlui staan aan wal. Toegepast op sport zou je kunnen zeggen dat ‘de beste sporters in hun zetel liggen‘.

Vanuit onze sofa schieten we allemaal die penalty binnen, slaan we een ace op wedstrijdbal of scoren we die driepunter in money time. Of toch in onze gedachten. De realiteit van topsport is echter confronterend. Net zoals een brood bakken vakmanschap is, is topsport een vak.

Kijk maar naar de kijkcijferhit De Container Cup. Probeer maar eens in de buurt te komen van de prestaties van topatleten. Wattages, minuten en kilo’s spelen scherprechter op de schaal van topsport. Echte atleten zijn afgetraind en afgesteld voor topprestaties en de allerbeste onder hen verstaan ook nog eens de kunst om het allermoeilijkste poepsimpel te doen lijken.

Waarom trapte Mathieu Van Der Poel niet gewoon een beetje sneller in zijn sprint tegen Asgreen? Waarom trapte Vormer niet gewoon een beetje beter op de bal toen hij een vrijschop nam?

Zo moeilijk kan dat toch niet zijn?

Enter Zazou Plus, het YouTube kanaal van media en marketinghuis Ventoux. Zij doen onder meer alle media en marketing van basketbalclub Filou Oostende en zochten een manier om het basketbal op een andere manier in de schijnwerpers te zetten.

Zo kregen ze het idee om Nathan, die tevens de CEO is van Ventoux, 30 dagen als profbasketter te laten leven. Ze wilden onderzoeken of het mogelijk is om op 30 dagen prof te worden, wat het zou doen met zijn lichaam en hoe het voelt voor een ‘gewone’ persoon om aan topsport te doen.

Ventoux is opgericht in 2019. Het YouTube kanaal is twee maanden geleden opgestart. De reeks kende de voorbije weken succes. Ze zijn op verschillende radiozenders geweest, hebben een uitgebreid artikel gekregen op Sporza, zijn op Focus gekomen en in verschillende kranten. En nu het hoogtepunt: een vermelding op SPORT.Blog 😉

Je kan de reeks hier bekijken. De voorbije weken werd telkens een nieuwe aflevering online gezet.

Wie trouwens fan is van het Behind The Scenes concept moet zeker ook eens kijken naar het YouTube kanaal Tour de Tietema. Bas Tietema is een ex-wielrenner die aan een succesvolle carrière als YouTuber begon toen hij noodgedwongen moest stoppen. Naar aanleiding van dat succes richtte hij onlangs zijn eigen wielerteam op, Tour de Tietema Cycling Team, dat je (uiteraard) kan volgen op YouTube.

Ventoux heeft ondertussen ook de smaak te pakken. Hun plan met het YouTube kanaal is om in de toekomst meer gelijkaardige projecten te doen. Zo maken ze reeds plannen om een tweede seizoen te maken met een ander personeelslid in een andere sport.

Alleszins benieuwd naar het vervolg. Dit is alvast de trailer van Nathan zijn verhaal om op 30 dagen tijd profbasketter te worden:

Spoiler alert: het is moeilijk.

1 reactie op “Zo moeilijk kan dat toch niet zijn?

  1. Leuke blog! Erg moeilijk dus… Ga het niet uitproberen hahaha. Wel knap gedaan!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s