Veldrijden

Sven Nys is een geit

Zegt de term G.O.A.T. u iets?

G.O.A.T. is de verkorting van Greatest of All Time.

Zinspelend op sporters die gecategoriseerd worden als de beste ooit in hun sport. Ze zijn omgeven door een aureool van onaantastbaarheid. Legendes zijn het.

Wat u moet weten over een G.O.A.T. is dat die nooit unaniem beschouwd wordt als een G.O.A.T. Of stapt u maar eens een willekeurig café binnen en stelt u er de vraag wie nu de beste voetballer ooit is.

Dat de tooghangers eensgezind antwoorden, is onwaarschijnlijk. Of u moet zonet een supporterscafé van FC Barcelona zijn binnengewandeld.

Schijnbaar is er toch één sporter die wél bijna iedereen achter zich heeft.

Svenneke ‘Hoempapa’ Nys misschien?

Het moet zowat het meest gehypte afscheid van een sporter ooit zijn in ons land. Twee volle Sportpaleizen, een docu in de cinema en op tv, act de présences bij elke radio – en televisietalkshow en al dagenlang bovenaan de krantenkoppen.

Het is enkel nog wachten op een bronzen standbeeld op de markt van Baal. Met daarrond een fontein waar Zijn volgelingen een centje kunnen droppen in de hoop een mirakel te aanschouwen. Op nabijgelegen marktjes zullen relikwieën zoals een zakdoek toen Svenneke een snotvalling had, verkocht worden tegen woekerprijzen. Vanuit het stadhuis zal kersverse keizer Nys goedkeurend toekijken.

Ik heb een beetje een indigestie van de afscheidsstaart gekregen. Chapeau hoe rustig de hoofdrolspeler er zelf bij blijft want hij is klaarblijkelijk de enigste. De marketingmachine crosst op volle toeren. De centjes rollen uit de zakken van de gelaarsde volgelingen.

Nys was een fantastische sportman. Hij verdient een machtig afscheid in schoonheid. Hij is gewoon de G.O.A.T. van het veldrijden, wereldsport in Vlaanderen.

Sven Nys is de Vlaamse G.O.A.T. De Kannibaal is een geit.

Oprechte proficiat Sven Nys met de fantastische carrière. Maar laat ons een koe een koe (of een geit) noemen en nu vooral terug overgaan naar de orde van de dag.

Sven Nys, je bent een geit voor het leven.

1 reactie op “Sven Nys is een geit

  1. Pingback: Gracieus | SPORT.Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s