Atletiek Olympische Spelen

[gastblog] Hoe zou het nog zijn met… Kim Gevaert?

Tot op heden is Kim Gevaert een waar icoon in de atletiek. Geen Belgische atlete die het afgelopen decennium meer sympathie losweekte dan Kim.

In ons land land behaalde ze als sprintster meermaals records op de 60, 100 en 200 meter. Ze verzamelde maar liefst 27 medailles op Belgische kampioenschappen. Haar hoogtepunt was ongetwijfeld de Olympische Spelen van 2008 waar ze olympisch kampioen werd op de 4×100 meter. Een prachtige afsluiter van haar atletiek carrière.

Hoewel ze uit de spotlights verdween, deed ze daarna werk dat ook de nodige aandacht verdient. Ze ging onder meer aan de slag als logopediste en werd daarnaast ook ambassadrice voor SOS Kinderdorpen, waar ze met veel enthousiasme heel wat activiteiten ondersteunt.

Kim Gevaert mag haar sportcarrière dan wel hebben opgeborgen, dat weerhoudt haar er niet van om nog steeds met sport mee bezig te zijn. Als olympisch kampioen weet ze als geen ander hoe belangrijk het is om in teamverband te werken en samen doelstellingen te behalen.

Sinds kort licht ze haar ervaring niet enkel toe tijdens trainingen, maar ook via presentaties. Kim Gevaert vertelt in haar lezingen o.a. over haar beginjaren en werken in teamverband. Daarnaast geeft ze ook lezingen over ‘vrouw zijn’ in de sport.

Een mooi vervolg dus op haar prachtige atletiek carrière.

(een gastblog van Sportspreker.be)

0 reacties op “[gastblog] Hoe zou het nog zijn met… Kim Gevaert?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s