Persoonlijk

En, hoe is’t bij Energy Lab?

In oktober vorig jaar veranderde ik van werk. Ik schreef daar toen iets over op mijn blog. Ik ging namelijk in de sport werken en dat leek me wel een blogpostje waard.

We zijn ondertussen zo’n 5-tal maanden ver. De meest gestelde vraag aan de tafel bij de nonkels en tantes de voorbije maanden was dan ook:

“En, hoe is’t bij Energy Lab?”

Of, aangezien ik uit West-Vlaanderen kom: “Oe steldje’t bi Energy Lab?”

Ik antwoordde dan:

“Awel, goed.”

En dan de meeste gestelde tweede vraag:

“En euhm, wat doe je daar eigenlijk?”

Of: “Wuk doeje gie doar feitlijk?”

En dan antwoord ik dat ik bezig ben met projecten rond corporate wellbeing waarbij we de werknemers fitter en gezonder maken. En daarnaast doe ik nog enkele andere dingen. We doen eigenlijk veel coole dingen (spoiler alert: het woord cool ga je een paar keer lezen).

En we gaan elk jaar skiën, da’s ook tof. Maar da’s jammer genoeg maar enkele dagen in een jaar. Wat doen we tussen onze skivakanties door?

Wel, Energy Lab rolt over heel Europa ‘The Daily Mile‘ uit. 1 van de coolste projecten die we doen, vind ik persoonlijk. Het komt erop neer dat een basisschool of peuterspeelzaal dagelijks de les onderbreekt om 15 minuten buiten te gaan lopen. Op eigen tempo, zonder veel meer.

Het bevordert hun concentratievermogen, stemming, gedrag,… Er zijn héél veel voordelen door met de kinderen gewoon even buiten te lopen. En ‘wij’ zijn verantwoordelijk om dat over verschillende Europese landen heen te coördineren.

En dat doen we goed want onlangs sloot de 1000e school in België zich aan. Wel, dat vind ik nu eens cool 🙂

En als je werkt bij Energy Lab dan loop je er al eens een echt goede sporter tegen het lijf. Die kan je kennen van ergens:

Dit is de wielerploeg Lotto-Soudal en die laat z’n renners begeleiden door Energy Lab. En de tests die de renners afleggen in het filmpje nemen we ook af bij niet-topsporters. Voor iedereen die wil weten hoe het met zijn/haar conditie is gesteld.

Je kan als particulier een DEXA-scan komen doen die je hele lichaam scant van top tot teen en daarna je lichaamssamenstelling bepaalt. Zo leer je onder meer hoeveel vet – en spierpercentage je hebt. Altijd leuk om te vragen aan de nonkel of hij eens langskomt voor zo’n bodyscan wanneer hij zijn volgende trappist binnen slurpt.

Of je doet een conditietest op de fiets – of loopband om te weten komen hoe je lichaam reageert op die inspanningen. Op basis daarvan krijg je dan een gepersonaliseerd trainingsschema dat je voorbereidt op je volgende marathon of 10 kilometer of welk doel je jezelf ook stelt.

En fiets je dan kunnen we jouw fiets ook tot in de puntjes juist zetten zodat je een optimale houding hebt.

Bedrijven (lees: corporate wellbeing) die dit willen organiseren voor hun werknemers kunnen hen zo voorbereiden op een gezamenlijk doel zoals de beklimming van de Mont Ventoux. Of zelf een triatlon.

Dit is een, mogen we wel zeggen, legendarisch filmpje dat toont welk effect dat kan hebben op iemand:

Ik schrijf het nog maar eens: dit is gewoonweg cool, toch?

Het is dikwijls een life changing ervaring voor mensen omdat we vaak focussen op mensen die te weinig bewegen. Ze krijgen niet alleen trainingsadvies maar ook voedingsadvies.

En dat mag ik bijvoorbeeld doen voor Accenture:

Misschien moet je toch maar eens deze blogpost doorsturen naar je baas en hem wijzen op het belang van corporate wellbeing 😉

Als de nonkel dan zegt dat ik dus ‘iets met sport doe‘ dan klopt dat eigenlijk maar voor 1/4 want veel draait bij Energy Lab rond een holistisch wellbeing model dat focust op slaap, voeding, beweging en mentaal evenwicht.

En dat doen we ook online. ’t Internet zoals de oma aan tafel dan zegt.

Je kan met ons leren lopen via Start2Run of beginnen met yoga via Yoga met Evy Gruyaert. Of je sluit je aan bij de gezondste community van het land van NN Running Club. Door te sporten, spaar je coins en krijg je voordelen. Da’s dus tweemaal winnen.

Soit, veel coole dingen dus. En dan heb ik zeker nog niet alles geschreven maar dit vat het zo’n beetje samen eigenlijk:

En ondertussen werken we aan heel wat nieuwe ideeën waarover ik hopelijk binnenkort een nieuwe blogpost kan schrijven.

1 ding staat vast: het gaat cool worden.

9 reacties op “En, hoe is’t bij Energy Lab?

  1. Pingback: Klimmen voor je leven

  2. Pingback: Nog een geboorte: MyTrace

  3. Pingback: Van Ingeborg tot drugs voor mijn brein: waarom ik elke week loop

  4. Pingback: De acht meest gelezen SPORT.Blogs van 2019

  5. Pingback: Kudo’s voor van Aert, virtueel WK wielrennen met Zwift en hallo Amazon Halo

  6. Pingback: Bye bye Energy Lab, hello Chili Publish – SPORT.Blog

  7. Pingback: Bye bye Energy Lab, hello Chili Publish – LIFE ON EARTH

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s