Werken in de sport

|Interviewreeks| Kristof: “Iemand die ‘iets in de sport’ wil gaan doen, denkt best eerst na wat hij precies wil gaan doen.”

Je droomt van een job in de sport. Maar het is niet eenvoudig om die job te vinden. In een reeks van interviews praat SPORT.Blog daarom met mensen die werken in de sport. Samen met Sportcareers vragen we naar hun #SportStory. Beginnen doen we met Kristof De Smet, CEO van Energy Lab. ‘Ik ben het liefst missionaris: de boodschap uitdragen dat mensen moeten investeren in hun gezondheid.’

Deze reeks is een samenwerking met Sportcareers.
Het volledige interview lees je
hier.

Dit moet één van de leukste dingen zijn die ik al voor SPORT.Blog heb gedaan: een interviewreeks maken met mensen die werken in de sport.

Je kent het wel: bij het begin van een nieuw jaar, stel je jezelf enkele doelen. Wel, deze stond bij mij op het lijstje van voornemens. Machtig dat ik met Joris Piette van Sportcareers iemand vond die ook geloofde in het idee.

Het volledige interview lees je op Sportcareers. Op SPORT.Blog lees je enkele take-aways van mijn gesprekken. Dit zijn de 5 van mijn gesprek met Kristof:

  1. Sport heeft een onderschat belang op het vlak van preventieve gezondheidszorg. Bewegen bestrijdt heel veel gezondheidskwalen en er is 1 groot voordeel: ’t is simpel en quasi iedereen kan het.
  2. Sport is de passion-driven omgeving bij uitstek met intrinsieke emoties en motivaties als drijvende krachten.
  3. Als je wil werken in de sport, dan moet je heel goed nadenken wat je precies wil gaan doen want ‘werken in de sport’ is een containerbegrip.
  4. Competenties die je als junior aanleerde, komen jaren later nog van pas. Ze zijn zelf cruciaal om je job te doorgronden. Zelf als je CEO bent, getuigt Kristof.
  5. Openstaan voor nieuwe ideeën & luisteren naar mensen, met deze eenvoudige ingrediënten blijf je bijleren.

Het volgende interview in de reeks is met Gilles Decoene, hij is Trainee Global Sales bij adidas in Duitsland. Momenteel werkt hij enkele maanden in Portland (Amerika). Ik heb het met hem over hoe hij daar terecht kwam en wat anderen daar uit kunnen leren.

Machtig toch? 🙂

1 reactie op “|Interviewreeks| Kristof: “Iemand die ‘iets in de sport’ wil gaan doen, denkt best eerst na wat hij precies wil gaan doen.”

  1. Pingback: Bye bye Energy Lab, hello Chili Publish – SPORT.Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s