basketbal In beeld

IN BEELD: naar een NBA game in Madison Square Garden

Madison Square Garden

Eerder kon je op SPORT.Blog al de queeste naar NBA tickets lezen. Na the talk was het eindelijk tijd voor the walk: de New York Knicks tegen de San Antonio Spurs.

Over-the-top, oer-Amerikaanse spektakel met een hoog showgehalte, sport(beleving) van het allerhoogste niveau,… Dit is waar ik op hoopte. En dat allemaal in de mythische Madison Square Garden (MSG).

Hoe mythisch?

Wel, MSG heeft een eigen televisiekanaal en een eigen slogan: The World Most Famous Arena. Het is een all-round evenementenhal, waar onze Stromae, als eerste Belg ooit, niet lang geleden nog speelde. Maar het is bovenal ook een sportarena. MSG is een icoon in de sport.

Ook voor de sportvedetten die er speelden is MSG een legendarische sporttempel. Zo vertelt de gevel van MSG je:

(klik op een foto om die in een grotere weergave te bekijken)

De diversiteit aan sportvedetten wijst al op één belangrijk aspect van de sportarena: multifunctionaliteit. Boksen, basketbal en ijshockey zijn sporten die er frequent plaatsvinden. De basketbalclub New York Knicks en de ijshockeyclub New York Rangers hebben er hun thuishaven.

Even een tussendoortje met een Wikipedia wist-je-dat-je:

Het onderdeel koppelkoers bij het baanwielrennen heeft de naam “Madison” te danken aan dit stadion, omdat hier de allereerste wedstrijd in dit onderdeel is verreden tijdens de Zesdaagse van New York.

Pluspunt voor de sportarena: bereikbaarheid. Er vlak onder de sporthal bevindt zich een metrostation. MSG ligt in hartje New York maar is dus wel optimaal te bereiken. Moet wel als je 20.000 kijklustigen wilt herbergen.

Wanneer je rondloopt in The Garden merk je meteen dat de Amerikanen gek zijn van (hun) historiek. De geschiedenislesjes vliegen je er om de oren. Amerikaanse trots. Pronken met sportnostalgie.

Het staat haaks op onze Belgische bescheidenheid.

Een eerste gedachte die ik persoonlijk krijg tijdens het rondwandelen in MSG is dat ze in Gent goed hebben gekeken naar de Amerikaanse sporttempel. En maar goed ook. Deze arena ademt beleving.

Van supporteren krijg je honger en dorst. Geen probleem, dit is immers Amerika, je wordt hiervoor op je wenken bedient. Smakelijk:

Andere leuke pre-game bezigheid: de clubshop bezoeken. Merchandising shopping. Meteen is duidelijk: Carmelo Anthony is dé vedette van de New York Knicks. Zijn truitjes zijn alomtegenwoordig (reken op een 60 à 70 dollar):

En dan kom je de arena binnen. Ga je op zoek naar je plaatsje. En kijk je rond.

Finally there 🙂

Je ziet de NBA vedetten opwarmen op enkele meters van waar je zit:

Je kijkt nog wat meer rond en ziet dit vooraf aan de tip-off:

En dan eindelijk: de wedstrijd. De New York Knicks tegen de San Antonio Spurs.

But first: het Amerikaans volkslied. Noblesse oblige:

Persoonlijk was het Champions League deuntje in de Ghelamco Arena een nog groter kippenvelmoment maar dit was toch ook best impressionant.

Dit is de game recap van de wedstrijd van het officiële YouTube kanaal van de NBA:

En dat zag er vanop onze plaatsen zo uit:

Basketbal is een gedroomde televisiesport. Dit wil zeggen: veel onderbrekingen om veel reclame te tonen. Zit je er live dan verveel je je er ook geen seconde. Elke rustperiode wordt optimaal benut om het publiek te plezieren. In willekeurige volgorde krijg je onderstaande mini-events te zien.

De Air Elite Dunkers:

Celebrity Row:

Marathonwinnaars van de NY marathon die dag ervoor
Marathonwinnaars van de NY marathon die dag ervoor

Cheerleaders:

Dance Cam:

Dress & Dribble:

T-shirt Toss

Conclusie:

Ben je een beetje sportfan en doe je een ciytrip naar New York, ga dan ab-so-luut naar een NBA wedstrijd. Tickets zijn niet goedkoop en koop je best via TicketMaster.com maar ze zijn hun geld waard. In vergelijking met een wedstrijd van de Harlem Globetrotters wél een aanrader, meer daarover kon je eerder al lezen op SPORT.Blog.

Of zoals je via billboards doorheen New York wordt duidelijk gemaakt:

1 reactie op “IN BEELD: naar een NBA game in Madison Square Garden

  1. Pingback: A walk in Central Park | SPORT.Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s