Lopen Persoonlijk Sport Tech

Opnieuw een geboorte: KeepMoving

Na de geboorte van een topspits en MyTrace, de eerste virtual run in België die ik organiseerde, was het deze maand tijd voor een derde geboorte die ik mocht inleiden: KeepMoving.

Om je het concept uit te leggen, neem ik je even mee naar afgelopen zomer. Met mijn vrouw, mijn dochter en zoontje (die topspits) waren we op vakantie in de Ardennen. Op een dag gingen we met onze dochter van vier jaar wandelen in het bos.

Sommige ouders voelen mij al komen: een walk in the park was dat niet.

De wandeling was acht kilometer lang en na welgeteld vijf stappen stond ze al stil. Geen zin, moe, saai… Soit: met geen stokken vooruit te krijgen. Maar, in de vier jaar dat ik papa ben, heb ik geleerd: perceptie is alles. Dus mijn vrouw en ik bedachten een plan.

Het bos was niet langer zomaar een bos. Nee, het was een magisch kabouterbos. En onze taak was de kabouterhuisjes vinden. De kabouters waren druk in de weer takjes te verzamelen om hun huisjes te bouwen. Dus als we heel goed doorstapten en rond ons keken, konden we misschien wel een kabouter aan het werk zien.

We hadden geluk: de vis beet. Ze was er compleet mee weg.

Vervolgens hielden we haar om beurt bezig waarbij de andere een tak of een steen nam en die achter haar rug zo hoog en zo ver mogelijk in het bos smeet. Waarop ze keihard schrok van het lawaai en het geritsel in de bomen: een kabouter aan het werk!

Zo bleef ze stappen, rondkijkend en op zoek naar die kabouters. Op het einde kwamen we enkele rotsen met openingen tegen: hun huisjes! Jammer genoeg waren ze niet thuis want ja, ze waren takjes aan het verzamelen.

Resultaat: Lena stapte voor het eerst 8 kilometer.

Tot zover mijn parabel van mijn dochter en de kabouters. Wat ik eigenlijk wil vertellen: neem je iemand mee in een verhaal dan kan die zichzelf overstijgen en verbazen. En dat kan heel eenvoudig.

Terug naar de geboorte van mijn ander kindje: KeepMoving. Eerst dit: tijdens de lockdown lanceerden we met Golazo, waar Energy Lab deel van uitmaakt, een online platform waarop mensen virtueel konden deelnemen aan geannuleerde of uitgestelde evenementen.

Misschien hoorde je er iets van want er waren meer dan 50.000 geregistreerde gebruikers. Naast virtuele events voor bestaande evenementen organiseerden we ook nieuwe virtuele events (oftewel challenges zoals wij die noemen) maar ook challenges voor bedrijven die hun werknemers sportief wilden uitdagen.

Dat laatste leidde tot de geboorte van KeepMoving 2.0, de opvolger dus. Sinds begin oktober is de 1.0 niet langer online en focussen we met 2.0 op bedrijven.

Bedrijven kunnen met KeepMoving een beweegchallenge kiezen en in 1, 2, 3 starten. Plug-and-play zoals we in vakjargon zeggen. Elke challenge heeft een verhaal en een specifiek doel dat de werknemers individueel, in teams of allemaal samen moeten halen. Ze moeten bijvoorbeeld in vier weken tijd een marathon wandelen of lopen. Niet in één keer uiteraard maar verspreid over die vier weken.

De werknemers registeren zich en connecteren een activity app (Strava, Garmin, Fitbit…) zodat wij real-time leaderboards en statistieken met hun progressie kunnen tonen. Tijdens de challenge motiveren wij hen met interessante tips & tricks.

Het concept is heel speels opgevat omdat de werknemers vooral plezier moeten hebben in hun beweegactiviteit. Want het uiteindelijke doel blijft uiteraard hen in beweging te krijgen.

Ondertussen hebben we al enkele hele coole challenges klaar zoals een Millionaire Step Challenge, Tour Challenge, Ronde van Vlaanderen Challenge… Telkens in een leuke look-and-feel:

Een beetje dus zoals het verhaal van de kabouters maar wat professioneler uitgewerkt en gedreven door technologie. Op de geboorte van KeepMoving ben ik eerlijk gezegd wel trots omdat het veel samenbrengt waar ik van hou: een innovatief digitaal concept met storytelling.

Enkele weken na de lancering gaat het hard voor KeepMoving. De aanvragen stromen binnen en het enthousiasme is fantastisch om te zien. KeepMoving beantwoordt blijkbaar echt aan dé uitdaging van organisaties op dit moment: hun werknemers activeren, motiveren en gezond houden op een leuke en toegankelijke manier.

Ondertussen werd MyTrace trouwens volwassen dankzij de deskundige opvoeding van mijn collega’s bij Golazo en Energy Lab. Het is nu niet langer een stand-alone app voor een fysiek loopevenement voor studenten maar een volwaardige loopapp voor virtual events die je tijdens de race een complete audiobeleving biedt.

Je krijgt een real-time klassement, aanmoedigingen, tips… tijdens je race. Je schrijft je trouwens in voor een wave en start op dat specifieke moment op de dag van het evenement, bijvoorbeeld de Antwerp 10 Miles. Je kan dus van overal ter wereld deelnemen aan het hetzelfde evenement op hetzelfde moment.

En die kabouters? Die hebben we nog altijd niet gevonden. We kunnen maar één iets doen: KeepMoving.

6 reacties op “Opnieuw een geboorte: KeepMoving

  1. Pingback: Baas van mijn pijn

  2. Pingback: Als geen vlees meer eten = sport is – SPORT.Blog

  3. Pingback: Bye bye Energy Lab, hello Chili Publish – SPORT.Blog

  4. Pingback: Dit was 2022 – SPORT.Blog

  5. Pingback: Dit was 2022 - LIFE ON EARTH

  6. Pingback: Als geen vlees meer eten = sport is – LIFE ON EARTH

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s